Rangos elismerést kapott az ÉRV Zrt. vezérigazgatója

Lőrinc Ákos az Év Cégvezetői Díját vehette át a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara testületétől.

A kamara az Első Miskolci Lions Klub 2024. február 10-én tartott jótékonysági farsangi bálján osztotta ki éves elismeréseit, amelyet más mellet az Év Cégvezetője kategóriában is kioszt a szervezet. Idén ez a megtiszteltetés Lőrinc Ákost az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatóját érte.

A díjátadón elhangzott, hogy a szakember 1998 óta dolgozik a víziközmű ágazatban, először tanácsadóként segítette több regionális szolgáltató vonatkozó szabvány szerinti minőségirányítási, illetve környezetközpontú irányítási rendszerének kidolgozását, folyamatainak átszervezését. Az ÉRV Zrt. szakmai közösségéhez 2001-ben csatlakozott, ahol előbb minőségügyi vezetőként, majd stratégiai igazgatóként látta el feladatait. A Társaság vezérigazgatói posztját 2017-től tölti be.

Közreműködésével olyan jelentős eredményeket ért el a társaság, mint a minőség- és környezetközpontú irányítási rendszer, a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer, az információbiztonsági irányítási rendszer, valamint az energetikai irányítási rendszer kialakítása, tanúsíttatása, működtetése. Koordinálta továbbá az ÉRV Zrt. EFQM-modell szerinti önértékelését, irányította a Társaság 5* Recognised for Excellence díjas, valamint a Nemzeti Minőségi díjas pályázatainak összeállítását.

Lőrinc Ákos részt vett a társaság Központi Laboratóriumának akkreditációját érintő munkákban, illetve a vízbiztonsági tervrendszerek struktúrájának kidolgozásában, valamint a létfontosságú rendszerelemek védelmi rendszerének kialakításában. Ugyanígy közreműködött az észak-magyarországi térség első szennyvíziszap-komposztálójának létrehozásában, a vállalatnál alkalmazott víztisztítási technológiák európai színvonalú fejlesztésében, továbbá agglomerációs szennyvíztisztítási rendszerek kiépítésében. Ugyanígy részese volt az ÉRV Zrt. fenntarthatósági stratégiája kidolgozásának. Ebben a cég kiemelten kezeli a klímaváltozás hatásaira való reagálást, az ellátásbiztonság megteremtését és a vízgazdálkodásilag összefüggő területek egységének megteremtését.

Vezetésével az ÉRV Zrt. több mint 24 kisebb társaság szolgáltatási területbe vonását hajtotta eddig végre, és a vállalat a Nemzeti Vízművek kötelekében is eredményesen végezte a feladatait.

Munkája során kiemelt figyelmet fordít a csapatépítésre, a társaság családbarát munkahellyé formálására, a dolgozói elégedettség növelésére, emellett az utánpótlásnevelés érdekében a duális képzés meghonosítására, és a széles körű szemléletformálásra. Fontos feladatának tekinti az ágazat presztízsének növelését, az utánpótlásnevelést, a szakemberek hivatástudatának erősítését, valamit a társadalmi szemléletformálást, felelőségvállalást.

Vezérigazgatói tisztsége mellett tagja több szakmai szervezetnek. Tevékenységét a Pénzügyminiszter 2019-ben Magyar Gazdaságért Díjjal is elismerte.

A szakember köszönetében elmondta, hogy különösen megtisztelő és értékes számára az elismerés, amire úgy tekint, hogy ez a vállalatnál dolgozók egészének a díja is egyben, a kollektíva közös munkájának az eredménye. Lőrinc Ákos a munkatársai mellett a családja és a társaság partnereinek támogatását is kiemelte az eredmények elérésben.

Ugyanilyen fontosnak nevezte a Nemzeti Vízművek Zrt. támogatását, amellyel hozzájárul a hosszú távon fenntartható, minőségi víziközmű-szolgáltatás biztosításához, illetve az eredményes működéshez.

Az elismerés azért is nagy öröm számára, mert a közszolgáltatók tevékenysége jellemzően akkor kerül középpontba, ha valamilyen szolgáltatási probléma lép fel, így nagy megtiszteltetés, hogy a társadalom a mindennapi munkában elért eredményeik alapján is értékeli a társaság tevékenységét.

Nemzeti Vízművek Zrt.

2024. február 10.