Integrációs megállapodást kötött Gyula Város Önkormányzata és a Nemzeti Vízművek Zrt.

Gyulát és öt másik környező települést érint a döntés.

Hivatalosan is megszületett a megállapodás Gyula és öt másik település, illetve a vízművek között a helyi víziközművagyon és a szolgáltatások átadásáról. Ennek alkalmából tartott  Volencsik Zsolt, a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója, Szeverényi György, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, Görgényi Ernő gyulai polgármestere sajtótájékoztatót a gyulai városházán.

A megállapodás értelmében az Alföldvíz Zrt. veszi át az érintett településeken a víziközmű szolgáltatást, így Gyula mellett Mezőkovácsházán, Végegyházán, Medgyesegyházán, Újkígyóson, Kondoroson és Nagybánhegyesen is. Az Alföldvíz emellett a Gyulai Közüzemi Kft.  szakági munkavállalóit munkáltatói jogutódlással tovább foglalkoztatja, a követlen üzemeltetési feladatokat továbbra is a cég korábbi munkatársai látják el.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a cél a jó minőségű ívóvíz- és szennyvízszolgáltatás fenntartása, sőt további fogyasztóbarát szolgáltatások bevezetése, amelyek megkönnyítik a fogyasztók helyzetét.

Az Alföldvíz Zrt. Magyarország negyedik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely közel 150 éves víziközmű-szolgáltatói tapasztalattal rendelkezik. A szolgáltató a magyar állam és az önkormányzatok tulajdonában lévő víziközműveket üzemeltet négy vármegyében, 137 településen.

Az Alföldvíz biztosítja 600 ezer ember, valamint a szolgáltatási területén működő ipari, mezőgazdasági és szolgáltatói szektor vízellátását. Emellett gondoskodik több mint 450 ezer lakos és a három legfontosabb gazdasági ágazat szennyvízének elvezetéséről és megtisztításáról.

Nemzeti Vízművek Zrt.

2023. november 27.