A Nemzeti Vízművek is hozzájárul a külhoni és az anyaországi magyarok közötti kapcsolatok erősítéséhez

A Nemzeti Vízművek írányítása alá tartozó Baranya-Víz Zrt. egy folyékony hulladék elszállító kocsival ajándékozta meg Tusnádfürdő önkormányzatát.
Az értékes járművet Csollák István, a Baranya-Víz Zrt. vezérigazgatója adta át Tusnádfürdő szakembereinek 2024. július 18-án az Alföldvíz békéscsabai telephelyén. A szakemberek megköszönték az értékes adományt.

A tusnádfürdői önkormányzat és a helyi vízszolgáltató eddig nem rendelkezett ilyen típusú járművel, így korábban sokszor napokba telt amíg egy bérelt berendezéssel orvosolni lehetett a szennyvízcsatorna működésével járó kisebb–nagyobb problémákat. Az új eszközzel nem csak időt, hanem pénzt is meg tudnak takarítani a szakemberek.
Az önkormányzat a megkapott berendezést széles körűen fel tudja használni a város csatornahálózatának üzemeltetése során, amely jól kiegészíti a meglévő csatornatisztító gépjármű munkáját.
Az új géppel a szennyvízátemelők tisztítása és karbantartása egyszerűbb és gyorsabb lesz, és a szennyvíztelepen belüli és a szennyvíztelepek közötti szállításban is nagy hasznát fogják látni. Emellett a lakossági szippantási igényeket is kezelni lehet az autóval.

Nemzeti Vízművek Zrt.

Budapest, 2024. július 26.